Sonntag, 13. Dezember 2009

RECEPTI: Dresden stollen (Kruh s kandiranim voćem)

Dresden stollen (Kruh s kandiranim voćem)



"Ovaj tradicionalni njemački božićni kolač potječe iz 12. stoljeća i simbolizira Isusa zamotanog u platno. Priprema se od bogatog dizanog tijesta s marcipanom i suhim voćem. U ovoj inačici marcipan je zamijenjen bademima."



Vrijeme pripreme 1 h i 30 min

Sastojci

500 g Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka
100 g mljevenih badema
250 g maslaca
50 ml ruma
300 g grožđica
½ žličice naribanog muškatnog oraščića
1 žličica naribane limunove korice
prstohvat soli
1 Vanilin šećer Dolcela
100 g šećera
50 g svježeg kvasca
250 ml mlakog mlijeka
100 g kandiranog voća

Za premazivanje:
1 žličica maslaca

Za posipavanje:
1 žlica šećera u prahu

Priprema

  1. Razmrvljeni svježi kvasac stavite u zdjelicu, pomiješajte s 50 ml mlakog mlijeka, malo šećera i ostavite stajati nekoliko minuta na toplom mjestu.
  2. Brašno pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, limunovom koricom, muškatnim oraščićem i bademima. Dodajte dignuti kvasac, pola količine rastopljenog maslaca, preostalo toplo mlijeko i miješalicom umjesite tijesto...
CEO RECEPT OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen