Sonntag, 13. Dezember 2009

RECEPTI: Punjeni pureći zabatak Patačić

Punjeni pureći zabatak Patačić



"Svečano jelo izgledom i okusom podsjeća na pisanu pečenicu “Stubicu”, ali će isto tako mnoge razveseliti drugim odabirom mesa."


Vrijeme pripreme 2 h


Sastojci za 4 osobe

1 pureći zabatak (oko 800 g)
80 g suhih šljiva
3 žlice domaće šljivovice
3 žlice vode
3 žličice Vegete
3 žlice ulja
1 kg krumpira
100 ml bijelog vina
100 ml vode
1 grančica ružmarina
1 češanj češnjaka
1 žlica Vegete
50 ml ulja

Priprema

  1. Purećem zabatku izvadite kost, a zatim ga malo potucite batom za tijesto. Pospite Vegetom s obiju strana i ostavite stajati na hladnome mjestu oko 15 minuta.
  2. Suhe šljive operite, prelijte mješavinom..
CEO RECEPT OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen