Sonntag, 13. Dezember 2009

RECEPTI: Pečena patka s mlincima

Pečena patka s mlincima



"Rijedak je blagdanski stol bez peradi (purica, patka, guska, pile) i bez – mlinaca. Nekad, kad su se mlinci pekli kod kuće na ploči štednjaka, osobito za djecu, oni su bili i malen obiteljski ritual, a danas su okus davnine."



Vrijeme pripreme 2 h


Sastojci za 6 osoba

1 patka
sol
1 žlica Vegete
svinjska mast za pečenje

Za mlince:
350 g brašna
voda
sol

Priprema

  1. Patku operite, pa je izvana i iznutra natrljajte mješavinom soli i Vegete. Neka tako odstoji nekoliko sati, a može i preko noći.
  2. Prije pečenja patku premažite svinjskom masti i stavite je u tepsiju u koju ste dolili malo vode. Stavite tepsiju u prethodno zagrijanu...
CEO RECEPT OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen