Donnerstag, 24. Dezember 2009

SAVETI: Da zatrudnite: Izbegavajte stres, hemikalije i pušenje

Želite da ostanete u drugom stanju, ali nekako vam ne ide. Ako niste ostali trudni u roku od nekoliko meseci, ne znači da imate ozbiljnije reproduktivne probleme, ali znači da vam telo govori da mu treba bolja priprema za predstojeći period napora od devet meseci koji iziskuje trudnoća.


- Usvajanjem novih zdravih navika, oslobađanjem od stresa i zdravom ishranom sigurno ćete lakše zatrudneti i pripremiti telo za nove izazove u sledećih devet meseci - objašnjava dr spec. Slavica Vasiljević, ginekolog iz ordinacije „Merida".

Stres i hemikalije
Stres na poslu ili određeno radno mesto i okruženje mogu da smetaju vašoj plodnosti. Ako ste neprestano izloženi nezdravom okruženju što se tiče hemikalija ili radite na mestu gde ste izloženi određenim zračenjima, bilo bi dobro da se raspitate do koje mere to može da utiče na vaše zdravlje i zdravlje vaše buduće bebe. Stres može definitivno da utiče na mogućnost začeća.

Posetite ginekologa
Ako planirate da zatrudnite, obavezno posetite ginekologa. Zamolite ga da vam osim redovnog pregleda, uzimanja papa-testa i ultrazvuka, uradi sve...

CELA VEST OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen