Sonntag, 13. Dezember 2009

SAVETI: Pobedite ljubavno nasledje...

Pobedite ljubavno nasledje...
Način na koji su se naši roditelji voleli - ili mrzeli - snažno utiče na emotivne odnose koje kreiramo tokom života. Dakle, ako su oni sada razvedeni, da li to znači da je i naš brak (veza) osuđen na propast?
Ne obavezno. Dobra vest je što smo tokom sazrevanja izloženi i uticaju drugih bliskih ljudi i njihovim modelima ponašanja. Osim toga, u igri je i emotivno nasleđe vašeg partnera. Savete kako da se oslobodite porodičnog "prtljaga" pre nego što vam on uništi odnos sa partnerom



Nasleđe #1
Roditeljska zamka: Roditelji su se stalno svađali, a potom su se i razveli.
Ljubavno nasleđe: Rasprave ne moraju obavezno da budu nešto loše. Ako je u pitanju sporazumni razvod, to još uvek može da znači da se emotivna komunikacija odvija normalno. S druge strane, ako su roditeljske rasprave bile žučne, a njihov raskid traumatično iskustvo za vas, moguće je da ste stekli naviku da potiskujete nezadovoljstvo i bes.
Ljubavna budućnost: Ukoliko se plašite da ispoljite bes, zbog mogućih sukoba, morate da naučite da ga prihvatate kao normalno osećanje, a sukob mišljenja (bolje rečeno, svađe) kao način njegovog kanalisanja. Pokušajte da "izlijete" bes da biste se uverili da to može da se uradi bez sloma živaca i na kontrolisan način. Kada shvatite da velika svađa ne znači kraj veze, steći ćete sigurnost za ispoljavanje emocija u budućnosti.

Nasleđe #2
Roditeljska zamka: Roditelji su još uvek zajedno, ali jedva da razgovaraju.
Ljubavno nasleđe:Velike su šanse da tragate za muškarcem koji potiče iz porodice u kojoj vladaju sloga i ljubav jer čeznete za otvorenim pokazivanjem naklonosti. No, s obzirom na to da ste navikli na skrivanje osećanja, verovatno vam je teško da izađete na kraj sa iskrenošću i izlivima emocija.
Ljubavna budućnost: Vi i partner treba zajedno da otkrijete, u otvorenom i direktnom razgovoru, koji je pravi izraz ljubavi za oboje. Da li su to fizičke manifestacije, nežnosti i dodiri, ili reči: "Volim te"? Kada oboje formulišete najbolji način izražavanja ljubavi, verovatno ćete se sresti negde na "pola puta".

Nasleđe #...

CEO TEKST OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen