Donnerstag, 7. Januar 2010

SAVET: Nega tela: sama svoj majstor

Ako vam je dosta uzaludnog trošenja novca na skupe firmirane preparate za negu koji obećavaju mnogo, a rezultati su retko uočljivi, vreme je da pokušate s namirnicama koje svakodnevno koristite u kući i rešite se svih oštećenja nastalih tokom novogodišnjih praznika.
Dubinsko čišćenje kože
Dubinsko čišćenje lica je prava gozba za kožu, a da biste ovo izveli, sve što vam je potrebno je da napunite neku posudu vrelom vodom i dodate četiri kapi eteričnog ulja koje odgovara vašem tipu kože.
Normalna koža: pomorandžino ulje ili ulje od lavande
Masna koža: ulje od limuna ili eukaliptusa
Suva koža: ulje od ruže ili kamilice

Tamni krugovi ispod očiju
Prva i ujedno najuočljivija posledica bančenja su izraženi, tamni podočnjaci. Da biste ih se rešili, izrendajte pola krompira i stavite ga u gazu. Kesice od gaze stavite ispod očiju, ali pazite da krompirov sok ne dođe u kontakt s očima. Ostavite da deluje 15 do 20 minuta, a zatim kožu operite toplom vodom.

Kosa bez sjaja
Nakon sedenja u zadimljenim prostorijama, posledice ćete prvo uočiti na kosi. Da biste povratili sjaj i negovan izgled kose, pomešajte dva jaja s malo mleka i nanesite celom dužinom kose. Preparat ostavite da deluje pet minuta, pa isperite.

Izborana koža
Banana je odličan tretman protiv bora. Izgnječite četvrtinu...
 
CELA VEST OVDE 

Ti si moje zdravlje (Biblioteka Posebna izdanja) (Croatian Edition)
Uticaj industrijalizacije na zdravlje radnikai populacije beranske (ivangradske) komune (Posebna izdanjas / Crnogorska akademija nauka i umjetnosti) (Serbo-croatian Edition)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen