Mittwoch, 28. Oktober 2009

INTERVJU: ALEKSANDRA RADOVIĆ

INTERVJU: ALEKSANDRA RADOVIĆ
Proživljavam sve svoje pesme

Zbog ogromnog interesovanja za njen koncert 18. novembra u „Sava centru”, Aleksandra Radović ozbiljno razmišlja da održi još jedan, sutradan na istom mestu. Nakon toga, ova popularna pop pevačica kreće na turneju po Srbiji, na kojoj će promovisati aktuelni album „Žar ptica”.



Da li je ovo vaših pet minuta?

- Ne znam da li je ovo zenit, ali sasvim sigurno ovaj album je prošao bolje od drugih. Mnoge pesme se slušaju. „Bivši dragi” je apsolutni hit po radio stanicama i vidim da se ljudima veoma dopada, kao i „Ni zadnji ni prvi” i „Brod budala”. Na osnovu toga zaključujem da će koncerti biti uspešni i da je ovo možda početak mog vremena.

Imate li utisak da se ukus publike menja nabolje?
- Ne baš. Nemam taj osećaj. I dalje ti pevači takozvane narodne muzike - pri tom ne mislim na prave narodnjake - imaju apsolutni primat. Ta muzika je dominantna. Ali dobro je što postoji ponuda i drugih žanrova i što ima zaista puno koncerata, pa ljudi mogu da izaberu gde žele da odu i šta će da slušaju. Znači, ukus se nije promenio, ali ponuda jeste.

Jeste li nekada razmišljali da promenite žanr i podiđete ukusu publike?
- Bilo je raznih pokušaja da se utiče na moju odluku, ali se nikada nisam polakomila. Nije postojala čak ni dilema. Nema potrebe za tako nečim jer to da li ću se ovim poslom baviti ili ne nije pitanje života i smrti. Na svu sreću imam završen fakultet, te mogućnost da se bavim i nečim drugim. Dakle, ako nisam u stanju da izguram svoju priču i istrajem u onome što volim i što smatram da je dobro, onda se time neću ni baviti. Mislim da pravljenje kompromisa ne može da bude dobro na duže staze....



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen