Freitag, 1. Januar 2010

SAVETI: Kako poboljšati zdravlje u 2010. godini

Ukoliko hoćete da se držite novogodišnjih odluka, zapamtite da vaše fizičko i mentalno zdravlje mora da bude na prvom mestu.

Većina nas krajem svake godine odluči da uradi neku veću ili manju promenu u svom životu koje će početi da se drži 1. januara. Nažalost, retki uspeju da održe obećanje koje su dali sami sebi. Ipak, budući da nam je zdravlje ipak najvažnije, bitno je držati se nekih odluka koje će nam osigurati zdravije 2010. godine.
Dopisnica za medicinu američkog "CBS Newsa", dr Dženifer Ešton savetuje na koje probleme bismo trebali da se usredsredimo kako bismo ostali zdravi, fizički i psihički.



Dovoljno sna
Iako svi znaju da nam je svake noći potrebno sedam do osam sati sna, malo ljudi se zaista pridržava ove preporuke, što je danas još teže s obzirom na užurbani životni tempo i dugo radno vreme. Ipak, važno je da se zna da se manjak sna povezuje sa lošim imunitetom, gojaznošću, visokim krvnim pritiskom, povećanim rizikom od srčanih bolesti, pa čak i nekim vrstama raka.
Kako biste se držali odluke da svom organizmu osigurate dovoljno sna, najbolje je da se držite rasporeda spavanja. Dr Ešton kaže da biste svakog dana trebali da idete na spavanje i ustajati u isto vreme, što će vam pomoći da svake noći lakše zaspite...

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen