Sonntag, 3. Januar 2010

MODA: Trendovi koji su obeležili 2009. godinu (1. DEO)

Povratak osamdesetih, još više i još luđe štikle, kožne haljine, crveni ruž i bled ten, samo su neki od trendova koji su obeležili godinu iza nas.

Sasvim sigurno i ove godine sledićemo neke od trendova. Šta nam je donela 2009. godina?


Osamdesete
Povratak osamdesetih i prošle godine je bio u žiži zanimanja. Naglašena ramena i krojevi u stilu kultne serije "Dinastija", trake u kosi, visoke patike, ali i kožne helanke, samo su neki od modnih hitova koje su nosile brojne trendseterice.

Koža opet u trendu
Koža se vratila na velika vrata, pa su se nosile ne samo kožne jakne, već i kožne suknje, pantalone, pa čak i kožne haljine i helanke. Međutim, i ljubiteljima životinja i onima plićih džepova išla je na ruku ovogodišnja moda koja je kao dobrodošlu zamenu propisala bundice, prsluke od eko-krzna i helanke od eko-kože.

Visoke pete
Što se tiče cipela, vrtoglave pete i prošle godine su bile apsolutni hit, uz dodatnu dozu ludosti i ekstravagancije u odnosu na prethodne sezone. Cipele su postale prava mala umetnička dela, a dizajneri kao da su se takmičili ko će napraviti luđe, šarenije, neobičnije i sa više centimetara. I čizme su u odnosu na prethodne sezone dobile još nekoliko dodatnih centimetara, pa trendi modeli sežu visoko, visoko preko kolena, čak do sredine bedara.

Manje torbe veći nakit
Torbe su se donekle smanjile, ali zato je nakit bio veći nego pre. Ogromne minđuše, ogrlice koje nalikuju skulpturama, hrpa narukvica i ogrlica bili su prošlogodišnji "must have"', a od modnih dodataka vratile su se trake za glavu, kakve su viđene u osamdesetima, ali i puno ranije, u ludim dvadesetima, pa su tako ukrasne trake za glavu dodatno ukrašene umetnim ružama, perjem i šljokicama...
 
CELA VEST OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen