Sonntag, 3. Januar 2010

SAVETI: Izborite se sa lošim šefom

Ukoliko naučite da se nosite sa šefom iz pakla, ojačaćete i pripremićete se za buduće poslove - pa pre ostavke potrudite se da izvežbate nove veštine.

Iako mu se rogovi ne vide, a rep je sakrio u pantalone, šef iz pakla zagorčava život na sve moguće načine - direktno ili suptilno, namerno ili slučajno, to zavise od njegove vrste.

Jedan od najčešćih primeraka je "Megaloman", veliki gazda koji pun sebe u pauzi između bezočnog hvalisanja priča tragično loše viceve. Zauzvrat očekuje izlive smeha i odobravanja, a daje nadahnuće da se odmah bacite na surfovanje portalom za zapošljavanje ili odlazak na berzu. Posebno zato što se u svakoj firmi pronađe bar šačica kolega koji kao umiljati psići plaze jezik očekujući kolačić, odnosno još jednu odličnu pošalicu o Muji i Hasi.

Iako će iskoristiti svaku priliku da "popljuju" poltrone, prezirno odreaguju na temu ulizivanja ili sa žarom brane čvrst stav zaposlenika, ulizice šefovi najčešće ne prepoznaju već uživaju u njihovoj pažnji. Megalomani i njihovi sledbenici su velika pretnja po kvalitet posla, ali i po časne zaposlene koji žele da zasluže priznanje isključivo na temelju rada i morala.

Zaboravko
To je šef koji vam ponudi nekoliko slobodnih dana, pa mahnito zove sa pitanjem "šta radite kod kuće - odmah da se dovučete na posao", sazove sastanak na kojem se ne pojavi ili stalno menja raspored. Zaboravko nije zločest, ali ne drži sve konce u rukama. Jedino što mu može pomoći je bočica ginka ili nekoliko paketa post-it papirića koji služe kao podsetnik...

CELA VEST OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen