Montag, 30. November 2009

DOMACI FILM: „Srpski film“ pred sudom zbog scena pedofilije?

Kontroverzno filmsko ostvarenje uzbunilo policiju u Nemačkoj
„Srpski film“ pred sudom zbog scena pedofilije?



Ekipa koja stoji iza „Srpskog filma“ mogla bi da završi na međunarodnoj poternici zbog elemenata u svom ostvarenju koji neke asociraju na pedofiliju..

I pre nego što je premijerno prikazan, kontroverzno ostvarenje režisera Srđana Spasojevića i scenariste Aleksandra Radivojevića sa glavnim glumcima Srđanom - Žikom Todorovićem, Katarinom Žutić i Sergejom Trifunovićem doneo je autorima „popularnost“ koja im nimalo nije bila potrebna. Naime, ekipa ovog erotskog horor trilera materijal je odnela u Minhen u laboratoriju ne bi li ga prebacili na filmsku traku. I tu nastaju problemi.
- Tokom rada, zaposleni u Minhenskoj laboratoriji su, videvši u filmu eksplicitne scene seksa koji se odvija pred decom, to povezali sa pedofilijom i obavestili policiju koja je o svemu obavestila nemački sud. U toku je proces kojim će se utvrditi da li je ekipa filma uradila krivično delo ili ne. Ukoliko se pokaže da ima elemenata za optužbu, srpski umetnici bi čak mogli da se nađu na međunarodnoj poternici - kaže izvor blizak produkciji.
Scenarista Aleksandar Radivojević kaže za naš list da ovaj slučaj nije toliko ozbiljan kao što izgleda:

- Ma nije to toliko ozbiljno. Problem je u tome što su ljudima u laboratoriji scene ubijanja izgledale suviše uverljivo, pa su pomislili da su stvarne. Potpuno smešna situacija. Pošto ja nisam bio u Minhenu kada se to sve dešavalo, predlažem vam da pozovete reditelja - zvanično je rekao Radivojević. Međutim, na broj Srđana Spasojevića koji nam je Radivojević dao niko se nije javio.
Do reakcije nemačkih istražnih organa i njihovog zvaničnog obaveštenja o toku istrage nismo uspeli da dođemo do zaključenja ovog broja.


Kontroverze od početka

U „Srpskom filmu“, čiji je trejler zbog scena nasilja i seksa skinut sa „jutjuba“, Todorović glumi porno-zvezdu u penziji. Režiser bolesnog uma koga tumači Trifunović nudi mu ulogu koju ne može da odbije i koja će ga obezbediti finansijski do kraja života, ali ubrzo saznaje da postaje akter stravičnog horora.
Mnogo polemika izazvalo je i ime filma, pošto je mnogima zasmetalo zašto je nazvan „Srpski“, jer su to shvatili kao poruku svetu koliki „imamo problem“ i kakvo nam je društvo.

Trailer / Trejler:



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen