Mittwoch, 6. Januar 2010

Devojke prodaju "nevinost" u Dubaiju

U posljednje dvije godine sve je više djevojaka iz Bosne i Hercegovine koje odlaze na rekonstrukciju himena u Beograd, kod dr. Dušana M. Protića, ginekologa akušera i stručnjaka za himenoplastiku.

Prema njegovim riječima, pored onih koje to rade iz ljubavi ili zdravstvenih razloga, dosta je i onih koje se na ovaj korak odlučuju iz koristoljublja.

"Evo, prije samo deset minuta kontaktirala me je jedna djevojka iz Sarajeva koja želi da joj uradim rekonstrukciju himena... Samo do prije dvije godine mali je broj djevojaka iz BiH koje su željele da ponovo postanu djevice. Međutim, situacija je danas potpuno drugačija", priča Protić za "San".

On precizira da najveći broj djevojaka i žena koje se odlučuju na ovakve zahvate dolazi iz srednje Bosne.

"Himenoplatstika nije više tabu tema, gdje su se na rekonstrukciju himena opredjeljivale djevojke pred udaju iz patrijarhalnih sredina, gdje je nevinost uslov za stupanje u brak - pretežno iz Makedonije, Crne Gore i Albanije. BiH je sad tu rame uz rame sa Srbijom... Imamo slučajeva da nam dolaze supruge koje žele da mužu za godišnjicu braka poklone "nevinost". Radi se o osobama kojima muževi nisu bili prvi ljubavnici, pa sada žele da se obnovom himena "iskupe". Tu su i pokloni za rođendan. Ma, ima svega...", ističe Protić i naglašava da djevičanstvo hirurškim putem obično vraćaju djevojke starosti od 18 do 24 godine, ali da se granica iz dana u dan pomjera naviše.

Kako ističe, često se na ovaj zahvat djevojke...
 
CELA VEST OVDE

Nevinost bez zastite [VHS]

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen