Montag, 9. November 2009

Banja Koviljaca - Kraljevska Banja... Izdavanje apartmana

Banja Koviljaca - Kraljevska Banja...
A mi imamo apartman za vas... da se i vi osecate kao
Kralj!

Izdaje se dvosoban apartman (komotitet za 4 osobe) u centru Banje Koviljace na nekoliko minuta od banjskog lecilista i parka, nova gradnja, po ceni od 2000 dinara po danu.

TV, Kablovska, Klima, parno grejanje... Idealno i leti i zimi

Kontakt telefoni:
Milica +381 63 183 2456
Milan +381 64 307 4282




O Banji:Istorijat

Istorijat Banje Koviljače je jako bogat i datira još iz perioda Ilira, starih Rimljana, Turaka, pa sve do današnjih dana. Prvi pisani izvori, iz 1533.god., ukazuju da narod masovno pohodi lekovite izvore. Prva zgrada za smeštaj gostiju, sa deset soba, izgrađena je 1858.god., a banja je stavljena pod zaštitu države 1867.god., za vreme vladavine Mihaila Obrenovića. Narodna skupština donela je, 1. avgusta 1898.god., Zakon o ustupanju Banje Koviljače narodu okruga podrinjskog u eksploataciju i od tada počinje podizanje i razvoj Banje Koviljače. Od tada, pa sve do drugog svetskog rata, uz kraće prekide, traje period izgradnje i pune afirmacije u kome Banja Koviljača, nazvana Podrinjska lepotica, postaje ne samo moderno lečilište, već i mondensko sastajalište koje posećuju srpski velikani.

U lepotama Banje Koviljače, između ostalih, uživali su i Dositej Obradović i Vuk Karadžić, a svoje rane u banji vidao je i srpski Vožd Karađorđe. Na raskošne balove dolazio je i Kralj Aleksandar Karađorđević.

Banja Koviljača postaje banjsko lečilište u vreme Kralja Petra I Karađorđevića koji, 1908.god., uz svoju rezidenciju, podiže savremeno sumporno kupatilo.

Banja Koviljača je potpuno izgrađena tokom dvadesetih i tridesetih godina XX veka. Podignuti su luksuzni hoteli i vile, a lepo je uređen i park koji povezuje banjske objekte. Mesto glavne zabave od 1939. godine postaje nadaleko poznat Kursalon koji pleni svojom lepotom, a bogat enterijer u sebi još uvek nosi duh prošlih vremena. Prva kockarnica na Balkanu otvorena je u Kursalonu.

Geografski položaj

Banja Koviljača, jedna od najlepših i najlekovitijih banja Balkana, nalazi se u zapadnoj Srbiji, u zagrljaju reke Drine i šumovite planine Gučevo, na nadmorskoj visini od 128 m. Okružuju je i prostrane ravnice Mačve i Semberije i planine ( Boranja, Sokolske planine, Cer ). Nalazi se u regionu Podrinja, na koji se nastavljaju brdoviti Jadar, blago zatalasana Pocerina i plodna i zaravnjena Mačva.

Bogati izvori sumporovite vode, lekovito blato, povoljni klimatski uslovi, kao i brojni kulturno – istorijski spomenici, neodoljiv su izazov za razvoj svih vidova turizma.

Do Banje Koviljače drumski se stiže, iz Beograda, autoputem Beograd – Ruma, a zatim regionalnim putem

Ruma – Šabac – Loznica – Banja Koviljača ( 145 km ),

iz Novog Sada regionalnim putem Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica – Banja Koviljača ( 143 km ).


U Banji Koviljači postoji železnička stanica na pruzi Beograd – Mali Zvornik, ali njom saobraćaju samo lokalni vozovi.


Najbliži aerodrom je u Beogradu ( 135 km ).


Granični prelaz ka Bosni i Hercegovini udaljen je 5 km.


Banja Koviljača je odličnim drumskim vezama spojena sa Banja Lukom i Sarajevom.

Izdavanje, rentiranje, iznajljivanje, sobe, apartmana, jeftino, banja koviljaca

1 Kommentar:

  1. Banja Koviljaca, bio sam u SPA centru, kupatilo je isto fenomenalno odradjeno... A u stan sam takodje ulazio, totalna nova gradnja... pesme do Banje koso preko ulice jedno 200 m. Ova cijena je fenomenalna...
    Pravo banjsko odmaraliste je ovaj apartman a najbolje je to sto je jako jako jeftino. Preporuka svakome :)

    AntwortenLöschen