Donnerstag, 19. November 2009

Edo Maajka: Pripremam best-of album

Edo Maajka: Toliko sviram da sebi ne mogu doći
Pripremam best-of album, kazao je reper


Edo Maajka: Odlično se osjećam kad radim

Najbolji reper u regionu Edo Maajka, pravog imena Edin Osmić, radi punom parom. Iza njega je uspješan vikend u Švicarskoj, gdje ja, kako kaže, s našim ljudima gledao i utakmicu Portugal- BiH. Ne krije da ga, iako baš i ne voli fudbal, trese groznica pred sutrašnji meč odluke u Zenici.

Slatke muke

Ističe da u posljednje vrijeme uglavnom nastupa u andergraund klubovima po Evorpi i veoma je sretan što publika voli i razumije ono što on radi. Također naglašava da u širokum luku zaobilazi klasične gastajbarteske klubove. "Nastupao sam i tamo, ali to nije to", pojašnjava reper.

- Sviram, da sebi ne mogu doći. U stanu nisam bio mjesec, ali se ne žalim - kaže u svom stilu Brčkak sa zagrebačkom adresom.

I narednih sedmica Edo ima ispunjen plan nastupa, a jedan od njih će biti koncem mjeseca u Cazinu.

- Odlično se osjećam kad radim. Evo, u toku ove sedmice ću okupiti bend sa kojim ću snimiti best-of CD, koji planiram objaviti u aprilu naredne godine - govori Edo.

Sigurno je da će Edo imati slatke muke prilikom odabira numera sa albuma "Slušaj mater", "No sikiriki", "Stig'o ćumur" i "Balkansko a naše", jer su sva četiri zabilježila visoke tiraže, okitili relevantnim muzičkim nagradama, a što je najvažnije vrve hitovima.

Velika ljubav

Usto, nije zapostavio ni produkciju, za koju kaže da je njegova velika ljubav.

- Upravo završam produkciju Frenkiejevog novog albuma, koji je skroz dobar. Uz CD ide i DVD, a snimljen je i dokumentarac. Baš dobra priča - poručuje Edo Maajka.

Često u Izraelu

Edo Maajka kaže da je veoma često u Tel Avivu gdje živi njegova djevojk Lilah, s kojm je u ljubavi već duže vrijeme.

- Često idem u Izrael. Kad čovjek voli, onda ide tamo i nije mu teško - govori Edo.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen