Dienstag, 17. November 2009

Intervju sa Vesnom Zmijanac

Intervju sa Vesnom Zmijanac

Legendarna pevacica Vesna Zmijanac, davno je sebi trasirala put koji ju je doveo do vrha narodne muzike. Uprkos uspehu i slavi, na vrhuncu karijere odlucila je da se povuce pa danas uziva u svom miru na Bukulji odakle povremeno odlazi na nastupe. Ova nekada nestasna devojka, zavrsila je kurs daktilografije i potom zivela i radila kod majke Kovine u Becu. Tamo je pevusila po kafanama i upoznala Sabana Saulica, koji je prepoznao njen talenat i predlozio joj da 1982. godine snimi svoj prvi singl, a vec naredne godine snimila je i prvu plocu. U to vreme upoznala je harmonikasa, aranzera i kompozitora Miroljuba Arandjelovica Kemisa, s kojim se ubrzo desila velika ljubav koju su krunisali brakom. To sto je tri godine kasnije Kemis sreo njenu koleginicu Zoricu Brunclik, bio je i povod njihovog razvoda.



Vesna je nastavila da redja uspehe, a potom po drugi put stala na ludi kamen sa Vladom Jovanovicem, sefom marketinga PGP RTB, s kojim je dobila cerku Nikoliju. Nakon sto se 1994. godine od njega razvela, pocele su da se ispredaju price kako navodno flertuje sa sada pokojnim Ivanom Stambolicem, a carsija je brujala i o njenoj ljubavi sa Miloradom Vucelicem, jednim od tadasnjih lidera SPS-a, kojeg je u svojoj autobiografiji oznacila kao ono onog koji ju je zvao Veca.

Resena da prekine medijsku pauzu, pedesetdvogodisnja Vesna uzurbano priprema novi maksi singl, a samo za 'Story' otkriva koliko je srecna u vezi sa sesnaest godina mladjim baritonom Nikolom Mijailovicem, sinom svetski poznate primadone Radmile Smiljanic.




Za Novu godinu pevacete u hotelu Palas u Petrovcu na moru zajedno sa Doris Dragovic i Zvonkom Bogdanom, a prosle godine pevali ste u Bugarskoj. Kako birate gradove u kojima nastupate?
- Trudim se da svake godine obradujem publiku u drugoj drzavi, a usput nastojim da novogodisnja noc bude i meni praznicna. Od kako se bavim pevanjem, za taj praznik samo jednom nisam radila.

Ceo intervju mozete pronaci OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen