Freitag, 6. November 2009

Operativni sistemi: Stigao Ubuntu 9.10

Operativni sistemi: Stigao Ubuntu 9.10

Operativni sistemi
Stigao Ubuntu 9.10

Nova verzija GNU/Linux distribucije Ubuntu donosi desetine novih funkcija i poboljšanja radi postizanja novog nivoa korisničkog iskustva
Nova verzija Ubuntu operativnog sistema, koja pored oznake 9.10 nosi i naziv Karmic Koala, od juče se može slobodno preuzeti sa interneta, a donosi niz manjih i većih izmena sa ciljem povećavanja lakoće korišćenja. Neke funkcije su redizajnirane, ubrzano je pokretanje sistema, audio podsistem je rekonstruisan, a unapređen je i rad sa 3G mobilnim mrežama.
Za pripremu nove verzije pokrenuta je inicijativa tokom koje su korisnici ukazivali na manje probleme koji ih iritiraju tokom upotrebe operativnog sistema. Za Ubuntu 9.10 preko 50 takvih situacija je rešeno, a među njima su nekonzistentno davanje naziva fajlovima i loša organizacija aplikacija. Među veće izmene spada potpuno novi Ubuntu Software Center koji korisnicima daje bolji i lakši način da instaliraju dodatne programe.


Uz Ubuntu 9.10 dolazi i Ubuntu One koji korisnicima omogućava da lako prave rezervne kopije podataka koje će se čuvati na internetu, da sinhronizuju podatke između više Ubuntu instalacija, kao i da dele fajlove sa drugim korisnicima ove usluge.
Ubuntu 9.10 donosi i niz unapređenja...

CEO TEKST OVDE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen