Dienstag, 3. November 2009

SAVETI: Zašto ste crveni u licu?

Zasto ste crveni u licu?
Obrazi su vam rumeni, ali se ne radi se o "onom rumenilu" koje se javlja nakon brzog hoda ili strastvenog seksa, već o crvenilu zbog kojeg obrazi stalno "gore". Ova pojava praćena je i sitnim osipom i isušivanjem kože, koji se ne povlače bez primene medicinskih preparata. O čemu se, zapravo, radi?



Rumenilo lica - crveno upozorenje

Osobama koje lako crvene dovoljno je samo da se postide, brzo se popnu uz stepenice ili popiju čašu crnog vina pa da se njihovi obrazi zarumene i zažare.

Šta je uzrok? Reagujući na brojne uzročnike, mreža hiperaktivnih krvnih sudova ispod kože često se dramatično širi. Najčešći okidači su fizička aktivnost, osećaj stida ili uzbuđenja, spoljašnja toplota i alkohol, naročito crno vino. Ukoliko pojedete nešto na šta ste alergični, vaš organizam će proizvesti histamin koji širi krvne sudove, što je samo jedan deo alergijske reakcije. U ovom slučaju, jedan od važnih faktora je DNK. Žene u čijim porodicama ima osoba koje se lako i često zarumene, mogu da očekuju iste reakcije i na svojoj koži. Osobe svetlog tena sklonije su rumenilu nego tamnopute, a tanja koža čini krvne sudove vidljivijim.

Kako se leči? Prestanak upotrebe preparata za kožu koji sadrže mirise, ulja i druge materije koje potencijalno iritiraju kožu, predstavlja prvi korak. Eksperti preporučuju korišćenje preparata na bazi biljnih sastojaka antiupalnog dejstva koji sprečavaju širenje krvnih sudova (slatki koren, kamilica, kofein). Kozmetičke kuće "Olay", "Eucerin" i "Neutrogena" najčešće proizvode namenske preparate na bazi biljnih ekstrakata. Na primer, liniju "Eucerin Redness Relief"čine četiri proizvoda, od kojih je korektor u stiku naročito praktičan jer istovremeno maskira i ublažava crvenilo. Takođe, ako ne želite da vam se tokom večernjeg izlaska, ili neke druge važne prilike, crvene obrazi i nos, stručnjaci savetuju da kod kuće stavite hladan oblog a nakon toga utrljate u kožu krem na bazi...

CEO TEKST OVDE



www.quickhandy.de

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen