Freitag, 6. November 2009

U NAPADU NA BRISA TATONA UČESTVOVALO JOŠ NEKOLIKO MLADIĆA

U NAPADU NA BRISA TATONA UČESTVOVALO JOŠ NEKOLIKO MLADIĆA
SASLUŠANJEM UHAPŠENIH NAVIJAČA PARTIZANA POLICIJA DOŠLA DO SAZNANJA DA JE U NAPADU NA BRISA TATONA UČESTVOVALO JOŠ NEKOLIKO MLADIĆA
Image Hosted by ImageShack.us

BEOGRAD - Najnovija saznanja policije i tužilaštva ukazuju da je u brutalnom napadu na francuskog državljanina Brisa Tatona (28), koji je preminuo krajem septembra, osim 13 trenutno osumnjičenih navijača FK Partizan, učestvovalo još nekoliko zasad nepoznatih momaka, saznaje Kurir!

Na to, kako nam je potvrđeno, prvenstveno ukazuju iskazi osumnjičenih u policiji i pred istražnim sudijom, pa bi moglo uslediti proširenje istrage, nakon što se precizno utvrdi identitet preostalih učesnika napada.

- Saslušanjem Stepe Petrovića (21), koji je posle višenedeljnog bekstva pre dva dana konačno uhapšen na Bulevaru kralja Aleksandra, potvrđene su naše sumnje da trenutnom istragom nisu obuhvaćeni svi napadači. Trenutno možemo da kažemo samo da će cela ‘’priča’’ biti proširena i da će, ako se nedvosmisleno utvrdi da ih ima još, i oni biti privedeni pravdi - otkriva Kurirov odlično obavešten izvor iz policije.

Na spisku osumnjičenih za ubistvo Tatona zasad se nalazi 13 mladića, od kojih je 11 privedeno, dok su Đorđe Prelević (24), označen kao vođa i organizator napada, i Zemunac Dejan Puzigaća (28) u bekstvu.

- Za Prelevićem i Puzigaćom raspisane su poternice na nivou države. Ipak, prema našim saznanjima, Prelević je nekako uspeo da pobegne u Holandiju, zbog čega smo poslali zahtev za raspisivanje međunarodne poternice. Za Puzigaću verujemo da nije napustio zemlju i da će biti priveden u najkraćem mogućem roku - objašnjava naš sagovornik.

Oba navijača koja su u bekstvu odranije su poznati policiji. Prelević se dovodi u vezu sa narkoklanom sa Karaburme i, prema policijskim saznanjima, spada u sam vrh beogradskih narkodilera. Puzigaća, inače frizer iz Zemuna, privođen je uglavnom zbog izazivanja nereda po stadionima i druga „sitnija’’ krivična dela. U pritvoru se nalaze Beograđani Stefan V. (21), Milan T. (18), Dragan T. (20), Stepa Petrović (21), Bojan M. (19) i Jovan K. (18), kao i Branimir Č. (22) i Vladan S. (21) iz Nove Pazove, Milan V. (19) iz Pančeva, te Vladimir B. (18) i Ivan G. (27) iz Sremčice. Svi oni terete se za teško ubistvo, dok je jedanaesti osumnjičeni pušten da se brani sa slobode jer je utvrđeno da nije učestvovao u samom incidentu.

PRITVOR I ZA STEPU
Stepa Petrović, koji je uhapšen pre dva dana, priveden je juče istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu, i on mu je posle saslušanja odredio pritvor i doneo rešenje o pokretanju istrage.
U okviru utvrđivanja njegove i krivice ostalih osumnjičenih navijača Partizana, danas će pred sudom biti saslušani i svedoci napada na nastradalog francuskog navijača.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen