Sonntag, 22. November 2009

RECEPTI: TUFAHIJE

Tufahije - Recept


Sastojci

1500g
jabuka srednje veličine

1000g
šećera

250g
oraha

jedno
bjelance

100g
maslaca

jedna
kesica šlaga

mlijeko
za šlag po uputi

500ml
Ogulite jabuke,izvadite košpice i skuhajte u slatkoj vodi uz dodatak limuna...

Način pripreme

Ogulite jabuke,izvadite košpice i skuhajte u slatkoj vodi (1000g šećer sa 500ml vode) uz dodatak limuna.

Umutite maslac, dodajte mljevene bademe ili orahe, malo mljevene kafe i umućen bjelanjak te napravite ujednačenu masu.

Nadjevom punite jabuke. Prelite ih šećernim sirupom u kojem su se jabuke kuhale. Ohladite u frižideru i ukrasite šlagom na koji će te staviti višnju, trešnju iz kompota ili nešto sl.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen