Tufahije - Recept
Sastojci
1500g
jabuka srednje veličine
1000g
šećera
250g
oraha
jedno
bjelance
100g
maslaca
jedna
kesica šlaga
mlijeko
za šlag po uputi
500ml
Ogulite jabuke,izvadite košpice i skuhajte u slatkoj vodi uz dodatak limuna...
Način pripreme
Ogulite jabuke,izvadite košpice i skuhajte u slatkoj vodi (1000g šećer sa 500ml vode) uz dodatak limuna.
Umutite maslac, dodajte mljevene bademe ili orahe, malo mljevene kafe i umućen bjelanjak te napravite ujednačenu masu.
Nadjevom punite jabuke. Prelite ih šećernim sirupom u kojem su se jabuke kuhale. Ohladite u frižideru i ukrasite šlagom na koji će te staviti višnju, trešnju iz kompota ili nešto sl.
1500g
jabuka srednje veličine
1000g
šećera
250g
oraha
jedno
bjelance
100g
maslaca
jedna
kesica šlaga
mlijeko
za šlag po uputi
500ml
Ogulite jabuke,izvadite košpice i skuhajte u slatkoj vodi uz dodatak limuna...
Način pripreme
Ogulite jabuke,izvadite košpice i skuhajte u slatkoj vodi (1000g šećer sa 500ml vode) uz dodatak limuna.
Umutite maslac, dodajte mljevene bademe ili orahe, malo mljevene kafe i umućen bjelanjak te napravite ujednačenu masu.
Nadjevom punite jabuke. Prelite ih šećernim sirupom u kojem su se jabuke kuhale. Ohladite u frižideru i ukrasite šlagom na koji će te staviti višnju, trešnju iz kompota ili nešto sl.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen